-
علت سرگیجه چیست؟ ?What is the cause of dizziness
علل سرگیجه را بر اساس محل ایجاد آن به دو گروه محیطی و مرکزی (مغز و ساقه مغز) تقسیم می کنند. تشخیص علت سرگیجه و اهمیت علائم هم به عهده پزشک متخصص می باشد.
-
چه نوع سرگیجه ای به گوش مربوط است؟ ?What kind of vertigo is related to hearing
سرگیجه ها علل متفاوتی دارند که براساس علائم بیمار ومعاینات اختصاصی محل ایجادآن مشخص می شود وآنچه مسلم است این است که سرگیجه هایی که درارتباط با بیماری گوش هستند سرگیجه واقعی می باشند یعنی حسی از حرکت دورانی برای بیمار وجوددارد چه به صورت چرخش بیمار به دور خود یاچرخش اجسام به دور بیمار
-
بیماری منیر چیست؟ ?What is Monir's disease
منیر نوعی بیماری در گوش داخلی می باشد که حملات آن شامل سرگیجه همراه افت شنوایی و وزوز گوش (Tinitus) می باشد. گاهی پری گوش قبل یا همراه حمله وجود دارد. توصیه های درمانی در آن شامل محدودیت نمک در رژیم غذایی همراه بعضی درمان های دارویی می باشد. توانبخشی تعادلی (VR) گیجی بین حملات را کاهش می دهد. علت دقیق بیماری منیر هنوز ناشناخته است. تحقیقات نشان داده که جمع شدن مایع در قسمت خاصی از گوش داخلی موجب اختلال در مکانیسم های شنوایی و تعادلی می شود و طیفی از علائم را ایجاد می کند. البته در همه حملات همه علائم با هم وجود ندارد. با پیشرفت بیماری، ترکیب و شدت و مدت علائم تغییر می کند.
-
در زمان سرگیجه چه کنیم؟ ?What to do during dizziness
1- سرگیجه ممکن است سبب از دست دادن تعادل شما شود که در آن صورت خطر سقوط و جراحت جدی را به دنبال دارد. پس مراقب باشید و سریعا بنشینید یا دراز بکشید.
2- در هنگام سرگیجه از رانندگی بپرهیزید.
3- در هنگام سرگیجه از کار با ماشین آلات صنعتی آسیا رسان بپرهیزید.
4- در هنگام سرگیجه سعی کنید از مکان های تاریک بپرهیزید و در شب چراغ ها برای دید بهتر روشن کنید.
5- اگر قصد حرکت دارید به آرامی حرکت کنید.
6- از مصرف الکل و کافئین بپرهیزید.
7- هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نمایید.
-
برای سرگیجه به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ ?What medicine to look for dizziness
در سرگیجه های حاد که بصورت ناگهانی و پرسروصدا با علائم تهوع، استفراغ و عدم تعادل رخ می دهد، بخصوص اگر علائم زیر را دارید سریعا به درمانگاه اورژانس مراجعه
کنید:
- ضربه به سر
- سردرد جدید، متفاوت و یا شدید
- تب بالای 38 درجه
- سفتی گردن
- تاری دید
- از دست دادن ناگهانی شنوایی
- اختلال تکلم
- ضعف یا بی حسی اندام ها
- از دست دادن هوشیاری
- سقوط یا دشواری در حرکت
- درد قفسه سینه یا تندی و کندی سرعت ضربان قلب
و در صورتیکه سرگیجه واقعی داشتید، خواه همراه کاهش شنوایی باشد یا نباشد، حتما با یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید. برای سرگیجه های همراه علائم بیحسی یک قسمت از بدن یا عدم توانایی در حرکت دادن قسمتی از بدن، به متخصص نورولوژی (داخلی مغز و اعصاب) مراجعه کنید.
مطالب مرتبط